Георги Даракчиев, "Противоотрова"


 

 

На добър час на първия сборник с разкази на Георги Даракчиев! Имах честта той да повери написването на предговора на мен, за което му благодаря. 

Ето част от него:

"С Георги Даракчиев ни свърза едно от ония приятелства, в което хората си допадат от пръв поглед, а след това постепенно откриват и добавят все нови неща. Тъй като в случая "хората" са уж божем писатели, този пръв поглед беше върху онова, което сме написали. Четейки всяко следващо от неговите произведения, пред мен постепенно се очертаваше образът на един търсещ, мислещ и  ерудиран човек; творец със собствено лице и глас, който има какво да каже на читателя и го прави по свой, запомнящ се начин. 

(...) Георги пише фантастика, като предпочитанията му клонят към научната, "твърда" разновидност на жанра. Очевиден е и интересът му към историята, в това число и военната. А също и към литературата като вид познание сама по себе си, както и към много други неща. Не всичките му произведения обаче могат да бъдат побрани в някакви рамки, пък и едва ли е нужно да се разделят по този начин - все още важи адски баналното, но и вярно твърдение, че всички жанрове са добри, освен скучния. 

(...) Струва ми се, че рецептата за противоотрова е добре съставена и изпълнена и пожелавам успех на първия сборник на Георги. 

И ще очаквам публикуването на другите му произведения. Бъдете сигурни, че той никога няма да ни трови с недобро писане". 

_______________

"Противоотрова" в Goodreads

Ревю от Валентин Попов 

Ревю в  Youtube:


 
Няма коментари: